سه شنبه 16 ارديبهشت 1404 - Tuesday, May 6, 2025
شهردار محترم ساری! لطفاً نام «فرهنگ» را خرج بی‌سلیقگی نکنید!/ وقتی «شادی» هم بی‌برنامه می‌شودپیام فرماندار محمودآباد به مناسبت سالروز ارتحال استاد محمد دشتیباج‌خواهی رسانه‌ای برای لاپوشانی یک تخلف ورزشی و خانوادگیتشکری سخنگوی اربعین کشور شدکاربرگ مجوز واردات و توزیع بنزین سوپرماجرای تصویر منتشر شده از بیلبورد‌های تهرانجمعیت غزه «جابجا خواهند شد»غیرقانونی بودن معاملات آنلاین طلارشد اقتصاد جهانی به دلیل تعرفه‌های دونالد ترامپ متوقف شده استبرق هزار مشترک پرمصرف قطع شدناوشکن امریکا راهی خاورمیانه شدهوای سردشت سیاه شدحمله آمریکا و اسرائیل به بندر الحدیده؛میانگین قیمت نفت امسال ۶۰ دلار خواهد بودافزایش دمای هوا در نوار ساحلی‌کشورقهرمانی تفتیان در ۱۰۰ مترتیم وزنه‌برداری جوانان ایران قهرمان جهان شدوحدت برای من اولویت دارد و هرگز کاری نمی‌کنم که وحدت ملی را خدشه‌دار کندهرگونه ماجراجویی نظامی آمریکا یا اسرائیل با پاسخ سریع و متناسب مواجه خواهد شدآقای استاندار؛ لطفا دو بار بخوانید/ از شالیزار تا سوپرمارکت‌های مسکو/ نقشه راه طلایی نجات کشاورزی مازندران/ وقتی محصول داریم اما مسئول و برنامه نه!
تاریخ :1394/08/25 8:18 AM
جشن 100 ساله شکرگزاری خرمن در میاندورود + تصاویر
جشن شکرگزاری یکی از آیین دیرینه روستای اسرم بخش مرکزی میاندورود است که همه‌ساله با حضور پرشور مردم برگزار می‎شود.



به گزارش بصیرآنلاین، جشن شکرگزاری یکی از رسوم دیرینه‎ای است که مردم روستای اسرم آن را از نیاکان خود به ارث برده‌اند و همه‌ساله با پایان برداشت محصولات کشاورزی، به دامان طبیعت رفته و این مراسم را برگزار می‎کنند.

 

 

حضور گسترده مردم از شهرهای دور و نزدیک، به‌خوبی گویای پای‎بند بودن افراد به عقاید مذهبی است که موجب می‎شود همه با اتحاد و برادری در کنار یک سفره قرار گیرند.

 

 

افراد در این مراسم با پخت غداهای متنوع از مهمانان این جشن میزبانی می‎کنند و هر خانواده از مردم برای دعوت صرف ناهار استقبال کرده که این امر نشان از حفظ آداب مهمان‎نوازی در این روستا است.

 

 

جمع شدن خانواده‎ها از مرد و زن، پیر و جوان و محبت و گرمی که بین افراد وجود دارد، ارزش والای نهاد خانواده را به‎خوبی به نمایش گذاشته که یکی از موارد قابل توجه این جشن است.

 

 

جشن خرمن در این روستا یکی از سنت‌های دیرینه‎ای است که از چندین سال قبل در بین اهالی روستای اسرم بخش مرکزی میاندورود رواج دارد که اوایل فصل پاییز در جوار امام‎زاده سیدحمزه (ع) با حضور پرشور مردم برگزار می‎شود.

 

 

مردم با قرار گرفتن در کنار قبور درگذشتگان خود و قرائت فاتحه برای شادی روح اموات، از مهمانان به صرف ناهار پذیرایی می‎کنند.

یکی از اهالی روستای اسرم در گفت‎وگو با فارس، درباره قدمت این آیین کهن، اظهار کرد: جشن شکرگزاری از بیش از 100 سال قبل در این روستا رواج دارد و همچنان با گذشت زمان به حضور مردم افزوده‎تر می‎شود.

 

 

محمد فغانی بیان کرد: امام‎زاده سیدحمزه (ع) از نوادگان امام حسن مجتبی (ع) است که تلاش‎های فراوانی برای تبلیغ دین اسلام انجام داد و مردم همه‌ساله با حضور در کنار بارگاه آن بزرگوار، جشن خرمن را برگزار می‎کنند.

وی به حضور گسترده مردم در این جشن اشاره کرد و ادامه داد: مردم یک روز را به‎عنوان جشن خرمن در کنار قبور درگذشتگان خود رفته و این آیین زیبا را به نمایش می‌گذارند.

 

 

این شهروند میاندورودی به دیدار اقوام و بستگان در این جشن تأکید کرد و گفت: دیدار از اقوام و صله‎رحم یکی از سنت‎های پسندیده‎ای است که همه‌ساله با پایان برداشت محصولات کشاورزی در بین مردم این روستا رواج دارد.

فغانی به حضور افراد از شهرهای اطراف به این مکان یاد کرد و افزود: از زمانی که به یاد دارم، مردان و زنان از اقصی نقاط مازندران و شهرهای کشور در این جشن حضور پیدا می‎کنند که بیان‌گر قدمت طولانی این آیین و مهمان‎نوازی مردم اسرم است.

 

 

به گزارش فارس، مردم این روستا با پخت غذاهای متنوع از مهمانان این جشن پذیرایی کرده و حتی از افرادی که از شهرهای هم‎جوار به این جشن حضور پیدا کردند، استقبال گسترده‎ای می‎کنند.

در این مراسم غذاهای نذری بین مردم توزیع می‎شود و رسم مردم این روستا بر این است که جشن خرمن سپاس‎گزاری از نعمت‎های بیکران خداوند است که پس از برداشت محصول بر خود واجب دانسته و به آن عمل می‎کنند.

 

 

این مراسم در گذشته‎ها در در ماه‎های دی و آذر برگزار می‎شد اما به‌دلیل شرایط جوی به آبان ماه موکول شد.

این افراد معتقد هستند که طعام دادن در بین افراد و زنده نگه داشتن این آیین دیرینه، موجب سلامتی و شادابی خانواده می‌شود و بر این اساس هر ساله این مراسم با شور خاصی و پررنگ‎تر از سال‎های گذشته برگزار می‎شود.

=============

گزارش از سمیه اکبری

نرم‌افزار اندرویدی مودم‌یار - ModemYar
مرکز خیریه نگهداری معلولین ذهنی نوشیروانی بابل
محک، موسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان
شرکت دانش بنیان ابررایانه طبرستان abarsoft.ir
محل تبلیغات شما
نظرات شما
+ نظردهید
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به بصیرآنلاین می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright © 2025 BasirOnline website.
All rights reserved. Reproduction is permitted by referring to the source.