سه شنبه 4 آذر 1404 - Tuesday, November 25, 2025
وقتی پرده افتاد؛ روسیاهی برای چه کسانی ماند؟/ بازی خطرناک منفعت طلبان با آبروی فوتبال مازندرانمازندران در بحران خون؛ هشدار رسانه‌ها، سکوت مدیران!مهمترین اخبار انتظامی در مازندرانکلید رونق اقتصادی مازندران در دست جوانان/ استانی با ظرفیت‌های بر زمین‌ماندهاعزام دو هواپیمای ایلوشین ۴۰ تنی برای انجام عملیات همزمان اطفای حریق/ تعداد بالگردها به ۷ فروند رسیدجنگل‌های هیرکانی در شعله‌های فراموشی/ بی‌تدبیری مسئولان مازندرانپاسخ به آژانس؛ بازنگری در رویکر‌های اساسی هسته‌ایدریای خزر ، دریای صلح دوستیدلیل بسته شدن پنجره استقلالچین: قطعنامه آمریکا درباره غزه در مورد مسائل کلیدی مبهم استپزشکیان خطاب به سفیر اتریش: در خنثی‌سازی تبلیغات نادرست ضدایرانی نقش‌آفرین باشیدتوسعه همکاری‌های ایران و فرانسهتقویت چندجانبه‌گرایی دیجیتالرئیس‌جمهور: خنثی‌سازی تبلیغات ضدایرانی از مسئولیت‌های مهم سفرا استایران ۰ (۳) - (۴) ۰ ازبکستانآتش الیت فروکش کردنخبه‌ای که وطن را نفروختجوی پایدار در بیشتر مناطق کشوردرخشش کشتی فرنگی ایرانوعده ولیعهد سعودی به امریکا
تاریخ :1404/01/14 3:46 PM
تشخیص آلزایمر با آزمایش خون
پژوهشگران برای بیمارانی که حافظه‌شان دچار مشکل است، نوعی آزمایش خون طراحی کردند تا مشخص شود آنها به آلزایمر مبتلا هستند یا خیر و در صورت ابتلا به این بیماری، پیشرفت آن چه میزان بوده است.
وبگاه گاردین در گزارشی آورده است: پروفسور اسکار هانسون (Oskar Hansson) از دانشگاه لوند در سوئد و همکارانش آزمایشی را طراحی کردند که به پزشکان کمک می‌کند تصمیم بگیرند کدام دارو برای بیماران از همه مناسب‌تر است؛ مثلاً، دارو‌های جدیدی مانند دونانمَب (donanemab) و لِکانمَب (lecanemab) می‌توانند پیشرفت آلزایمر افرادی را که در مراحل اولیه این بیماری هستند، کُند کنند.

هانسون گفت: با توجه به اینکه بسیاری از کشور‌ها به‌تازگی استفاده بالینی از درمان‌های هدفمند آمیلوئیدی [مانند دونانمب و لکانمب]را تأیید کرده‌اند، نیاز فوری به تشخیص دقیق و مقرون‌به‌صرفه آلزایمر وجود دارد.

پلاک‌های یک پروتئین به نام آمیلوئید بتا و تشکیل رشته‌های درهم‌پیچیده پروتئین دیگری به نام تاو در مغز از علائم بیماری آلزایمر در نظر گرفته می‌شود.

هانسون و همکارانش در گزارش این پژوهش که در مجله نِیچِر مدیسین (Nature Medicine) منتشر شد، توضیح دادند که چگونه دریافتند می‌توان تکه‌های تاو را، که eMTBR-tau 243 نامیده می‌شود، در خون تشخیص داد و متوجه شد تجمع پروتئین تاو در مغز افراد به آلزایمر مرتبط است، نه سایر بیماری‌ها.

گزارش پژوهش دیگری نیز که در مجله نِیچِر مدیسین منتشر شده است، نشان می‌دهد نسبت دو پروتئین (YWHAG و NPTX 2) در مایع مغز افراد مبتلا به آلزایمر با میزان اختلالات شناختی آنها مرتبط است.

این پژوهش نشان می‌دهد نسبت پروتئین YWHAG به پروتئین NPTX 2 می‌تواند بهتر از سطوح آمیلوئید بتا و پروتئین تاو مشخص کند که افراد با مشکلات شناختی مواجه هستند و می‌توان از آن برای پیش‌بینی ابتلا به زوال شناختی در آینده و شروع زوال عقل استفاده کرد.
نرم‌افزار اندرویدی مودم‌یار - ModemYar
مرکز خیریه نگهداری معلولین ذهنی نوشیروانی بابل
محک، موسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان
شرکت دانش بنیان ابررایانه طبرستان abarsoft.ir
محل تبلیغات شما
نظرات شما
+ نظردهید
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به بصیرآنلاین می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright © 2025 BasirOnline website.
All rights reserved. Reproduction is permitted by referring to the source.