پنجشنبه 12 تير 1404 - Thursday, July 3, 2025
تاریخ :1404/04/02 7:16 AM
علل تعریق زیاد و راه‌های مقابله
در فصل گرما و تابستان تعریق زیاد می‌تواند به عاملی آزاردهنده تبدیل شود.
دکتر پولینا لبلووا می‌گوید که تعریق بیش از حد می‌تواند حتی در حالت استراحت و بدون هیچ دلیل واضحی مانند گرما یا فعالیت بدنی رخ دهد. دلایل این وضعیت چیست و چگونه با آن مقابله کنیم؟

به گفته او، تعریق بیش از حد می‌تواند کیفیت زندگی فرد را به میزان قابل توجهی مختل کند، زیرا تعریق بیش از حد می‌تواند منجر به مشکلاتی در بسیاری از جنبه‌های زندگی شود. این به نوبه خود اغلب باعث اضطراب و انزوای اجتماعی می‌شود.

این پزشک خاطرنشان می‌کند که دو نوع از این بیماری وجود دارد: تعریق بیش از حد اولیه و ثانویه. نوع ۱ با استعداد ژنتیکی مرتبط است و معمولاً در دوران کودکی یا نوجوانی ظاهر می‌شود. این بیماری با تعریق متقارن، به عنوان مثال، در هر دو کف دست یا پا مشخص می‌شود.

هایپرهیدروز ثانویه در نتیجه سایر بیماری‌ها یا عوامل خارجی ایجاد می‌شود. علل احتمالی شامل اختلالات غدد درون ریز (پرکاری تیروئید، دیابت)، عفونت‌ها (سل)، تومورها، یائسگی یا مصرف برخی دارو‌ها از جمله دارو‌های ضد افسردگی و تب بر است. برخلاف تعریق بیش از حد اولیه، تعریق بیش از حد ثانویه می‌تواند موضعی باشد یا کل بدن را درگیر کند.

علاوه بر تعریق زیاد، بیماران ممکن است از آسیب پوستی، بوی بد و حتی عفونت‌های قارچی رنج ببرند. برای تشخیص دقیق علت، پزشک توصیه می‌کند برای معاینه به متخصص پوست مراجعه کنید و در صورت لزوم آزمایش‌های اضافی مانند آزمایش ید و نشاسته یا آزمایش خون برای هورمون‌ها و سطح گلوکز تجویز کند. در برخی موارد، ممکن است لازم باشد با متخصص غدد درون ریز یا متخصص مغز و اعصاب مشورت کنید.

به گفته او، درمان تعریق بیش از حد به شکل و محل آن بستگی دارد. روش‌های مؤثر شامل ضد تعریق‌های مخصوص حاوی کلرید آلومینیوم، روش‌های یونیزاسیون، تزریق سم بوتولینوم و در موارد شدید، جراحی است. برای جلوگیری از تعریق بیش از حد ثانویه، کنترل بیماری زمینه‌ای که باعث تعریق می‌شود، مهم است.

برای کاهش علائم هایپرهیدروز، پزشک توصیه می‌کند لباس‌هایی از جنس پارچه‌های طبیعی بپوشید، از استرس دوری کنید، مصرف غذا‌های تند، قهوه و الکل را محدود کنید و به طور منظم فعالیت بدنی متوسط داشته باشید. به بیمارانی که دوره درمان را گذرانده‌اند نیز توصیه می‌شود که اقدامات پیشگیرانه را طبق دستور پزشک، به صورت دوره‌ای تکرار کنند تا از بدتر شدن وضعیت جلوگیری شود.
نرم‌افزار اندرویدی مودم‌یار - ModemYar
مرکز خیریه نگهداری معلولین ذهنی نوشیروانی بابل
محک، موسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان
شرکت دانش بنیان ابررایانه طبرستان abarsoft.ir
محل تبلیغات شما
نظرات شما
+ نظردهید
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به بصیرآنلاین می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright © 2025 BasirOnline website.
All rights reserved. Reproduction is permitted by referring to the source.