سه شنبه 10 تير 1404 - Tuesday, July 1, 2025
تاریخ :1404/04/09 8:07 AM
محاصره‌ی اقتصاد غزه را ویران کرد
به گزارش گاردین، محاصره و حملات اسرائیل باعث فروپاشی اقتصاد غزه و وابستگی کامل آن به کمک‌های بشردوستانه شده است.

در حالی که تمرکز جهانی عمدتاً بر تنش‌های فزاینده میان اسرائیل و ایران قرار گرفته، بحران انسانی در نوار غزه روز به روز وخیم‌تر می‌شود. به گزارش گاردین، از ماه مارس و در پی نقض آتش‌بس از سوی اسرائیل و اعمال محاصره کامل، ورود مواد غذایی و دارو به این منطقه تقریباً متوقف شده است. هرچند در ۱۹ مه بخشی از این محدودیت‌ها برداشته شد، اما تنها مقادیر ناچیزی از کمک‌های بشردوستانه به دست مردم رسیده‌اند. این در حالی است که روز گذشته اسرائیل مسیر اصلی انتقال کمک‌ها را بار دیگر مسدود کرد.

به گزارش گاردین، نیروهای اسرائیلی صدها فلسطینی را که برای دریافت کمک‌ها تلاش می‌کردند، هدف قرار داده‌اند؛ امری که برخی امدادگران آن را به "تله مرگ" تشبیه کرده‌اند. در همین حال، اسرائیل درگیر اتهامات بین‌المللی در رابطه با نسل‌کشی در غزه است؛ جایی که بیش از ۵۵ هزار نفر از جمعیت آن تاکنون جان خود را از دست داده‌اند.

با این حال، برای درک کامل عمق فاجعه در غزه، باید به زمینه تاریخی آن توجه کرد. این بحران، صرفاً محصول جنگ ۲۰۲۳ نیست، بلکه نتیجه ۱۸ سال محاصره اقتصادی و فشار مستمر است. به گزارش گاردین، اقتصاد غزه که زمانی بر کشاورزی، صنعت و تجارت محلی استوار بود، به مرور زمان تحت تأثیر محدودیت‌ها و حملات نظامی فروپاشیده و امروز تقریباً تمامی ساکنان آن به کمک‌های خارجی وابسته شده‌اند.

زین ابودکه، اقتصاددان بریتانیایی-فلسطینی و عضو ارشد مؤسسه پیشرفت اجتماعی و اقتصادی در رام‌الله، در گفت‌وگویی با گاردین تأکید کرده است که انهدام نظام‌مند اقتصاد غزه، نه تصادفی بلکه نتیجه طراحی‌شده سال‌ها محاصره و فشار سیاسی و نظامی بوده است. او می‌گوید: «نه تنها زیرساخت‌ها، بلکه مفهوم آینده از مردم گرفته شده است؛ امروز بسیاری از جوانان حتی تصور فردای بهتر را هم ندارند.»

به گزارش گاردین، اقتصاد غزه دیگر توان بازیابی ندارد. نبود امکان صادرات و واردات، کاهش تولید داخلی، تخریب مزارع و کارخانه‌ها و وابستگی شدید به کمک‌های خارجی، از جمله عواملی هستند که باعث شده‌اند این منطقه در وضعیت یک اقتصاد مرده قرار گیرد؛ اقتصادی که دیگر نه تولید دارد، نه اشتغال و نه افق.
نرم‌افزار اندرویدی مودم‌یار - ModemYar
مرکز خیریه نگهداری معلولین ذهنی نوشیروانی بابل
محک، موسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان
شرکت دانش بنیان ابررایانه طبرستان abarsoft.ir
محل تبلیغات شما
نظرات شما
+ نظردهید
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به بصیرآنلاین می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright © 2025 BasirOnline website.
All rights reserved. Reproduction is permitted by referring to the source.