قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: بنیاد ملی نخبگان با تکیه بر تحول دیجیتال و راهاندازی یک سامانه یکپارچه، به دنبال هوشمندسازی فرآیندهای جذب و تسهیل تبادل دادهها و همکاریهای علمی میان ایران و دیگر کشورهای جهان هستند.
سعید خدایگان قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به برنامه های بنیاد ملی نخبگان در جهت افزایش عوامل بین المللی جذب نخبگان خارجی به ایران گفت: بنیاد در حال تدوین برنامهای برای افزایش تعاملات بینالمللی و جذب نخبگان خارجی به ایران است. در این راستا، دو شیوهنامه مجزا برای جذب ایرانیان خارج از کشور و نخبگان خارجی طراحی شده است. این دو بخش در واقع قابل تفکیک هستند؛ یکی مربوط به ایرانیان خارج از کشور است که شیوهنامه آییننامهای برای آن وجود دارد و در زیرمجموعه آن، شیوهنامهای به صورت خاص برای نخبگان تدوین شده است. بخش دیگر هم مربوط به نخبگان غیرایرانی است که در آن، چند سازمان دیگر نیز باید مشارکت داشته باشند. برای جذب نخبگان خارجی، برنامههایی از پیش طراحی شده وجود دارد که در حال پیگیری هستند. هدف این است که با نخبگان خارجی در سطوح مختلف تعامل داشته باشیم، چرا که تعاملات بینالمللی و شبکهسازی بسیار مهم است.
او افزود: تا به امروز، برنامه قبلی در مراحل ابتدایی قرار داشته و هنوز به نتیجه نرسیده است. اما انشاءالله با مشارکت سازمانها و معاونت علمی، این برنامهها در حوزههای مختلف، از جمله هیئت علمی و شرکتهای دانشبنیان، به نتیجه خواهد رسید.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان بیان کرد: در خصوص تحولات دیجیتال در بنیاد و فناوریهایی که برای ارتقای نخبگان در این زمینه در نظر گرفته شده است، باید گفت که سامانه یکپارچهای در حال راهاندازی است که بر اساس تحول دیجیتال طراحی شده است. این سامانه شامل هوشمندسازی، تجمیع دادهها و تبادل آنها خواهد بود که پایه و اساس تحولات بعدی را فراهم میآورد. پیشبینی میشود که این سامانه تا پایان سال ۱۴۰۴ نهایی شود و به عنوان بستر اصلی برای پیشبرد دیگر پروژهها عمل کند.
خدایگان تصریح کرد: به طور کلی، این پروژه در نظر دارد با ارتقای زیرساختهای دیجیتال، فرآیند جذب و حمایت از نخبگان داخلی و خارجی را تسهیل و بهبود بخشد.