جمعه 19 ارديبهشت 1404 - Friday, May 9, 2025
آغاز فصلی تازه برای مازندران با مدیری ماموریت محور/ منطقه آزاد در مسیر تحولاز شیتیل‌خواری تا ژست مطالبه‌گری؛ بازی تکراری پشت پرده‌نشینان ورزش/ رحیم درزی، خار چشم لابی‌گرانِ طردشده!تاراج دارایی مردم قائمشهر/ کارشناسی پرابهام و مزایده مشکوک/ از خصوصی سازی تا سیاسی سازیمدیرانی از جنس تحول؛ کسی که که «مدیریت» را با «مأموریت» یکی می‌داندساری، شهری که مردم برایش تصمیم نمی‌گیرند!/ کارزار قدرت‌مداران یا فرصت مردم؟!بزرگداشت شهید جمهور، از ۲۵ اردیبهشتدرخشش دیپلماسی گردشگری ایرانسفر هیات بلند پایه طالبان به تهرانرفع ضایعات محصولات کشاورزی با پرتودهیبرپایی جشن امام رضایی‌هامرتس صدراعظم آلمان شدبمباران زیرساخت‌های غیرنظامی یمنانصارالله: حملات اسرائیل بی‌پاسخ نخواهد ماندثبت‌سفارش کتب درسی از اول تیرعیادت رئیس رسانه ملی از آیت‌الله‌العظمی نوری همدانیوزش باد شدید در نواحی غرب و جنوب غربسهم استان ها در تصادفات شهریاسرائیل از تصمیم آمریکا درباره یمن مطلع نبوده استشهادت ۲۲ نفر در پی حمله رژیم صهیونیستیدرخشش کشتی‌گیران جوان ایران
تاریخ :1403/10/19 7:52 AM
پای ویروس چینی به ایران باز شد؟
استاد ویروس شناسی گفت: شیوع ویروس‌های تنفسی در ایران، به ویژه آنفولانزا نوع A، افزایش یافته است.

علیرضا ناجی استاد ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بیمارستان مسیح دانشوری و رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی در مقابله بیماری‌های عفونی اظهار کرد: شاهد افزایش قابل توجه موارد بیماری‌های تنفسی در کشور هستیم. ویروس آنفولانزا، به‌ویژه نوع A، بیشترین سهم را در موارد بیماری تنفسی به خود اختصاص داده و منجر به مراجعه و بستری تعداد زیادی از بیماران در بیمارستان‌ها شده است. آمارها نشان می‌دهند که حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد موارد بیماری تنفسی در کشور مربوط به این ویروس است.

ویروس‌های تنفسی نیز در حال گردش هستند؟

ناجی گفت: علاوه بر آنفولانزا، ویروس‌های دیگری مانند کووید -۱۹، رینوویروس‌ها (ویروس‌های سرماخوردگی)، ویروس RSV، و چند نوع دیگر نیز در حال گردش هستند. البته میزان شیوع این ویروس‌ها به مراتب کمتر از آنفولانزا است. کووید -۱۹ در حال حاضر حدود ۳ تا ۴ درصد موارد را تشکیل می‌دهد.


شیوع بالای ویروس‌های تنفسی در چین

وی افزود: گزارش‌ها حاکی از افزایش فشار بر بیمارستان‌ها در چین به دلیل شیوع ویروس‌هایی مثل متاپنوموویروس، مایکوپلاسما (یک باکتری) و آنفولانزا است. خوشبختانه، در ایران تاکنون مواردی از این ویروس‌ها یا باکتری‌ها گزارش نشده است و تمرکز ما بیشتر روی ویروس‌هایی است که در کشور شایع هستند.

ناجی به عدم استقبال مردم نسبت به تزریق واکین انفولانزا اشاره کرد و گفت: متأسفانه استقبال عمومی از واکسن آنفولانزا در سال جاری مناسب نبوده است. یکی از دلایل این موضوع کمبود واکسن‌های وارداتی بود. همچنین اعتماد کافی به واکسن‌های داخلی وجود ندارد. این مسئله باعث شده است که شاهد افزایش چرخش ویروس در جامعه باشیم.

واکسن آنفولانزا برای چه گروه‌هایی ضروری‌تر است؟

وی افزود: واکسیناسیون آنفولانزا برای گروه‌های حساس مانند سالمندان، کودکان بالای شش ماه، افراد با بیماری‌های مزمن مانند دیابت، بیماری‌های قلبی و ریوی، و افرادی با ضعف سیستم ایمنی بسیار توصیه می‌شود. همچنین کارکنان نظام سلامت و افرادی که با افراد مسن یا بیماران مزمن در ارتباط هستند، حتماً باید واکسن را دریافت کنند.

ناجی به بهترین زمان برای تزریق واکسن آنفولانزا اشاره کرد و گفت: بهترین زمان تزریق واکسن آنفولانزا شهریور و اوایل مهرماه است، اما اگر افراد تاکنون واکسن نزده‌اند، همچنان تزریق آن در این زمان نیز می‌تواند مؤثر باشد و از ابتلاء به موارد شدید بیماری جلوگیری کند.

۱۵ هزار دُز واکسن آنفولانزا در داروخانه‌های استان مرکزی توزیع شد - ایرنا

تأثیر واکسن داخلی نسبت به نمونه خارجی

وی ادامه داد: واکسن‌های داخلی می‌توانند مؤثر باشند، اما متأسفانه بی‌اعتمادی عمومی نسبت به آن‌ها وجود دارد. این مسئله حتی در بین برخی از کادر درمان هم دیده می‌شود. وظیفه وزارت بهداشت و نهادهای مرتبط است که با اطلاع‌رسانی شفاف و علمی، اعتماد مردم را به این واکسن‌ها افزایش دهند.

ناجی در پایان خاطر نشان کرد: با توجه به شرایط فعلی و شیوع بالای آنفولانزا، رعایت اصول بهداشتی مانند استفاده از ماسک، شستشوی مداوم دست‌ها، و رعایت فاصله اجتماعی ضروری است. همچنین از مردم درخواست می‌کنم که نسبت به واکسیناسیون آنفولانزا برای خود و افراد حساس اطرافشان اقدام کنند. پیشگیری همیشه بهتر از درمان است.

نرم‌افزار اندرویدی مودم‌یار - ModemYar
مرکز خیریه نگهداری معلولین ذهنی نوشیروانی بابل
محک، موسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان
شرکت دانش بنیان ابررایانه طبرستان abarsoft.ir
محل تبلیغات شما
نظرات شما
+ نظردهید
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به بصیرآنلاین می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright © 2025 BasirOnline website.
All rights reserved. Reproduction is permitted by referring to the source.